Американці дадуть Україні гроші на армію, а британці – на економіку

Читать на русском

Міністерство оборони США готове виділити Україні 18 мільйонів доларів допомоги на забезпечення армії продовольством та засобами захисту.

Про це під час свого візиту до Києва заявив помічник міністра оборони Сполучених Штатів Америки Дерек Шолле, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

Шолле наголосив, що про військову допомогу Вашингтон попросили в Києві, однак виділені кошти підуть не на зброю, а на матеріально-технічне забезпечення армії. «Українці надали нам дуже довгий список того, що їм потрібно, і США, а також наші близькі партнери Франція, Британія і Польща будуть працювати над тим, щоб задовольнити цей список», – заявив Шолле.

Цього ж дня на зустрічі з міністром Кабінету міністрів Остапом Семераком посол Великобританії Саймон Сміт запевнив українську сторону в тому, що Лондон уже готовий надати Україні технічну та експертну допомогу розміром 10 млн фунтів стерлінгів (близько 17 мільйонів доларів США).

Нагадаємо, 28 травня прямої військової допомоги в США попросив Петро Порошенко. Раніше по військову допомогу до Вашингтона звернулася Юлія Тимошенко. Варто зазначити, що Пентагон уже надав матеріальну допомогу українським прикордонникам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: