Литвин розжився за рахунок американців

Читать на русском

У Міністерстві оборони США закупили захисне спорядження для українських прикордонників та вже передали його на українсько-російський кордон.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Пентагону.

Спорядження закупили за американські гроші безпосередньо в Україні. «Посольство (США – прим. «Слово і Діло») у Києві придбало та передало паливні насоси, дротяні загородження, акумулятори та запчастини для автомобілів, біноклі та засоби зв’язку для українських прикордонників».

Як наголошують у Пентагоні, всі передані спецзасоби будуть використовуватися виключно для спостереження та гарантування безпеки кордону.

Крім того, в американському оборонному відомстві повідомляють, що це лише частина обіцяної військової допомоги. Другу частину отримають уже солдати регулярної армії.

Представник Пентагону Стів Уоррен також відкинув претензії Росії щодо присутності американських військових кораблів у Чорному морі, оскільки ті перебувають виключно в нейтральних водах.

Нагадаємо, 18 квітня кандидат у президенти та лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко звернулася з відкритим листом до Держдепу США, в якому просила надати Україні протиповітряне та протитанкове спорядження.

У розпал революційних подій у Києві про відкриту підтримку урядом США українських опозиціонерів заявляв директор Центру системного аналізу та прогнозування Ростислав Іщенко.

«Слово і Діло» зареєструвало 15 обіцянок Миколи Литвина. Остання виконана обіцянка голови Держприкордонслужби датується груднем 2012 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: