Порошенко попросив у США «садовий шланг» щоб «загасити пожежу» на сході

Читать на русском

Лідер президентських перегонів Петро Порошенко вважає, що Україні для захисту своїх інтересів необхідна пряма американська військова допомога на зразок програми ленд-лізу часів Другої світової війни.

Про це він заявив в інтерв'ю The Washington Post, передає «Слово і Діло».

«Зараз нам потрібен новий договір про безпеку, такий самий як ленд-ліз. Ми повинні співпрацювати у військово-технічній і консультативній допомозі. Ми готові боротися за незалежність, і ми маємо посилювати збройні сили України», - заявив Порошенко.

На його думку, всі можливі санкції Заходу, на які так сподівається уряд Яценюка, не допоможуть Україні, особливо у випадку загострення агресії з боку Росії. Єдине, що могло би справді стримати агресора - пряма військова технічна допомога Вашингтона Києву. При цьому, політик навів слова Рузвельта: «коли будинок вашого сусіда палає, ви повинні позичити йому свій садовий шланг».

Порошенко повідомив, що одним із перших його завдань на посаді президента стане відновлення деморалізованої та погано оснащеної української армії, одночасно із боротьбою проти «озброєних бойовиків та російських агентів, які утримують ключову інфраструктуру в Донецькій і Луганській областях».

Втім, Порошенко не перший, хто звертається з подібними проханнями до США. 18 квітня з відкритим листом до Конгресу звернулася Юлія Тимошенко. Лідерка «Батьківщини» просила у заокеанських партнерів засоби протиповітряного та протитанкового захисту. Першу військову матеріальну допомогу від Вашингтона отримали 6 травня українські прикордонники.

Кандидат у президенти України Петро Порошенко виконав 13 із 64 обіцянок, зареєстрованих системою «Слово і Діло». Більшість зобов'язань політика на цю мить перебувають у процесі виконання. Нагадаємо, у своїй передвиборчій програмі Порошенко заявляв про плани в декілька разів підвищити видатки на збройні сили та збільшити чисельність армії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: