Перевибори Ради відбудуться після прийняття нової Конституції – Єфремов

Читать на русском

Регіонал Олександр Єфремов заявив, що проводити дострокові вибори парламенту до внесення змін до Конституції та завершення антитерористичної операції недоцільно.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську Правду».

«Не вирішивши питання змін до Конституції, як мені здається, нелогічно говорити про вибори, і це не по-державницьки», – резюмував Єфремов.

Більше того, на його думку, виборчий процес не можна починати до стабілізації ситуації на сході України, оскільки це може збільшити непорозуміння та прискорити процес відторгнення Луганської та Донецької областей.

Днями подібну думку висловила його колега з партії Ганна Герман, яка вважає, що проведення дострокових виборів до завершення АТО неможливе.

Також «Слово і Діло» вже писало про те, що на майбутніх парламентських виборах Партія регіонів, імовірно, втратить значну частину підтримки населення, тож дострокове переобрання складу Верховної Ради не грає на руку регіоналам.

Щодо строків ухвалення Конституції, то прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк пообіцяв затвердити новий основний Закон країни вже у вересні 2014 року. Між тим, напрацювання проекту змін до Конституції у Верховній Раді відстає від встановленого прем'єром графіку.

Олександр Єфремов, що нині очолює фракцію Партії регіонів у парламенті, виконав 17 із 48 обіцянок, зареєстрованих «Словом і Ділом». У той самий час серед 23 невиконаних зобов'язань політика – призначення позачергових виборів до Верховної Ради в 7 «проблемних» округах у вересні 2013 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: