Герман: єдиний шанс ПР пройти в Раду - вибори на Донбасі і Ахметов на чолі

Читать на русском

Народний депутат від Партії регіонів Ганна Герман заявила, що її політична сила згодна піти на дострокові парламентські вибори тільки тоді, коли ситуація на Донбасі буде стабілізована.

Крім того, на чолі списку ПР Герман бачить бізнесмена і політика Ріната Ахметова. Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу політичної сили.

Герман зауважила, що проводити дострокові вибори у Верховну Раду раніше грудня 2014 року недоцільно. Перш за все, потрібно навести лад на сході України, вважає політик.

«Єдина можливість політично вижити для Партії регіонів – це не сказати, а зробити все, щоб Донбас залишився у складі України. Єдина держава, і Донбас, як її інтегральна частина – це може бути нашою ідеєю», - заявила Герман.

Втім, самої цієї умови замало: на думку політика на чолі партії повинна з'явитися сильна й авторитетна особистість. «Я думаю, якщо б Рінат Ахметов був готовий очолити виборчий список Партії регіонів, вона мала б шанс і мала б можливості реалізувати ті надії і ті плани, про які я зараз говорю. В іншому випадку це буде дуже сумнівний проект», - підкреслила народний депутат.

Нагадаємо, Рінат Ахметов входить до Партії регіонів, однак не є народним депутатом. Від крісла народного обранця, як і від високих державних посад, Ахметов відмовлявся вже тричі. Так, у 2010 році він, як і обіцяв, не балотувався на посаду президента, та відмовився від претензій на міністерське крісло після перемоги Януковича. У 2012 році Рінат Ахметов також дотримався свого слова і не брав участі в парламентських виборах.

В активі Ганни Герман - 9 виконаних із 37 обіцянок, зафіксованих системою «Слово і Діло». Ще 12 обіцянок політика, зокрема, про відмову голосувати за введення надзвичайного стану - у процесі виконання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: