Яценюк знову не вклався у строк з новою Конституцією

Читать на русском

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк не виконав чергову свою обіцянку щодо підготовки тексту нової Конституції України. Так, 29 квітня прем'єр пообіцяв узгодити і підписати текст нової Конституції до 25 травня, але цього зроблено не було, пише «Слово і Діло».

Як вже зазначалося, це не перша подібна обіцянка Яценюка, яка була провалена. 25 березня Яценюк заявив, що текст нової Конституції з'явиться у Верховній Раді до 15 квітня, але можемо констатувати, що цього так і не відбулося.

За Яценюком зафіксовано ще ряд обіцянок щодо тексту нової Конституції: зокрема, він заявляв, що в Основному законі будуть прописані нововведення, пов'язані з децентралізацією влади, а також з позбавленням прокуратури функції загального нагляду. Крім того, прем'єр пообіцяв, що в новій Конституції буде скасовано імперативний мандат.

1 квітня Яценюк також заявив, що нова Конституція буде затверджена у вересні поточного року.

Як повідомляло «Слово і Діло», 29 квітня Яценюк закликав депутатів усіх фракцій завершити роботу над текстом нової Конституції до 25 травня.

7 травня він заявив, що проект нової Конституції необхідно якнайшвидше передати на розгляд Венеціанської комісії, навіть у тому випадку, якщо його текст не буде повністю узгоджений.

Поточний рейтинг відповідальності Арсенія Яценюка в системі «Слово і Діло» становить 25%. Він виконав 68 обіцянок з 274, зафіксованих проектом, ще 51 обіцянку Яценюка було провалено.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: