Через місяць після бійні в Одесі влада все ще «карає» винуватців

Читать на русском

З моменту трагічних подій в Одесі пройшов майже місяць, однак всупереч обіцянкам політиків всіх винних в загибелі людей досі не покарано.

Зокрема, колишній губернатор Одеської області Володимир Немировський заявив, що всі організатори, виконавці, спільники і підбурювачі масових заворушень, які відбулися в той день в Одесі, будуть знайдені. Разом з тим перший віце-прем'єр-міністр України Віталій Ярема пообіцяв притягнути до відповідальності винних у кривавих подіях в Одесі 2 травня. Чиновник також запевнив, що розслідування пройде оперативно і об'єктивно.

Також провести ретельне розслідування одеських подій пообіцяв і лідер президентських перегонів Петро Порошенко, а головний міліціонер країни Арсен Аваков заявив, що до розслідування подій 2 травня будуть залучені іноземні експерти. У свою чергу в. о. Генпрокурора Олег Махніцький пообіцяв залучити до розслідування причин пожежі в одеському Будинку профспілок іноземних піротехніків.

Відзначимо, що після трагічних подій в Одесі, які спричинили смерть десятків людей, Немировський був звільнений з посади голови Одеської ОДА, а його місце зайняв Ігор Палиця.

Нагадаємо, 7 травня СБУ повідомила про затримання 26-річного місцевого жителя - одного з організаторів масових зіткнень в Одесі. Днем пізніше МВС затримало одного з ініціаторів масових заворушень. Ним виявився депутат одеської міської ради Сергій Бовбалан. У МВС також повідомили, що причиною загибелі 32 осіб у Будинку профспілок було отруєння хлороформом.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: