У Авакова назвали причину загибелі 32 людей в Одесі

Читать на русском

Начальник Головного слідчого управління МВС Віталій Сакал заявив, що в Будинку профспілок в Одесі 32 людини загинули від отруєння хлороформом.

Про це він повідомив сьогодні на прес-конференції в Києві, пише «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

За його словами, в ході оглядів Будинку профспілок було виявлено хімічну речовину хлороформ, дія якої призводить до зупинки дихання. Ця речовина, як стверджує Сакал, знаходилася в Будинку профспілок не один день. «Зараз з'ясовується, звідки і ким вона була занесена, скільки її було, а також пропорційність складу», – додав він.

Разом з тим Сакал повідомив, що українською стороною до Посольства Ізраїлю направлено лист з проханням надати кваліфікованих експертів, які допомогли б встановити дію та наслідки застосування хлороформу.

Як відомо, 2 травня в Одесі відбулися зіткнення між сепаратистами, озброєними вогнепальною зброєю, та проукраїнськими активістами. В розташованому на Куликовому полі Будинку профспілок, в якому знаходилося багато людей, почалася пожежа, під час якої загинуло, за останніми даними, 48 осіб.

Нагадаємо, кандидат у президенти Петро Порошенко раніше заявив, що парламент має докази того, що проросійські активісти в Одесі загинули не від пожежі. У свою чергу прес-служба СБУ повідомила про затримання одного з організаторів масових зіткнень в Одесі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: