Бійці Авакова спіймали одного з призвідників одеської бійні

Читать на русском

Співробітники Міністерства внутрішніх справ України затримали одного з призвідників масових заворушень в Одесі 2 травня.

«Затриманий – депутат одеської міської ради Сергій Бовбалан. Його звинувачують в екстремізмі, зокрема, в організації масових заворушень і захопленні адміністративних будівель», – пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу МВС України.

Крім того, у відомстві підкреслюють, що чиновник переховувався від слідства.

Слід зазначити, що раніше голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що співробітники служби безпеки затримали посадовців, які фінансували безлади в Одесі 2 травня. Наливайченко зазначив, що затриманими є посадові особи певного банку.

Нагадаємо, 2 травня учасники маршу за єдність України та футбольні фанати стали учасниками зіткнення з проросійськими активістами на Куликовому полі. В результаті зіткнень спалахнув Будинок профспілок, де загинули щонайменше 46 людей, ще 214 постраждали. 4 травня всіх затриманих учасників сутичок, яких звинуватили в масових заворушеннях, хуліганстві, умисному вбивстві й захопленні державних будівель, звільнили з-під варти.

Екс-голову Одеської обласної держадміністрації Володимира Немировського звинуватили в тому, що він знав про підготовку провокацій, але не втручався в ситуацію.

Пізніше Служба безпеки України заявила, що до організації вуличних зіткнень, які призвели до загибелі людей 2 травня в Одесі, причетні колишній прем'єр-міністр Сергій Арбузов та екс-голова Міністерства доходів і зборів Олександр Клименко.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: