Разом зі "Словом і Ділом" Порошенка контролюватиме Тимошенко

Читать на русском

Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко, що посіла друге місце на президентських виборах, привітала свого опонента Петра Порошенка із перемогою.

Про це з посиланням на прес-службу «Батьківщини» повідомляє «Слово і Діло».

Екс-прем’єр підкреслила, що поважає вибір українського народу. «Я вітаю нового Президента із перемогою на виборах. Народ дав йому великий кредит довіри, який треба виправдати, і у нового керівника держави є для цього всі можливості і повноваження», - сказала Тимошенко після оприлюднення результатів голосування.

Тимошенко також заявила, що зараз не час для чвар, тож вона зі своєю командою готова підтримати новообраного голову держави. Водночас, «вічна опозиціонерка» нагадала Порошенку, що вона і її політична сила пильно стежитимуть за всім, що той буде робити: «Наша партія і фракція будуть пильно контролювати дії нової президентської команди. Тож – натхнення, вдачі та плідної роботи новій владі!»

Історія взаємин двох політиків досі складалася непросто. Коли опозиційні сили Майдану вирішили об’єднатися заради висунення єдиного кандидата в президенти, Тимошенко відмовилася підтримувати Петра Порошенка. У ході виборчої кампанії політик неодноразово підкреслювала, що до влади в Україні не можна допускати олігархів. У штабі Порошенка такою поведінкою Тимошенко були обурені, вважаючи, що та веде проти їхнього кандидата занадто агресивну кампанію.

Зрештою спір політиків вирішив народ: за даними ЦВК, оприлюдненими сьогодні, Петро Порошенко набрав 54,7 % голосів виборців, а його найближча переслідувачка Тимошенко – лише 12,8 %.

Сама Юлія Тимошенко, що уже вдруге за свою політичну кар’єру зупинилася за крок до здобуття президентського крісла, має у своєму активі 38 виконаних обіцянок з 218, зафіксованих «Словом і Ділом». Що саме політик обіцяла українцям – дивіться у нашому рейтингу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: