Дещиця та його литовський колега поділилися планами про спільний батальйон

Читать на русском

В. о. міністра закордонних справ Андрій Дещиця заявив про намір України підписати документи про співробітництво у військовій сфері з Литвою і Польщею протягом декількох тижнів.

«Ми обговорили договір про створення укрполлітбригади і будемо співпрацювати у військовій сфері... Спочатку треба підписати документи і ми сподіваємося, що в найближчі тижні цей документ буде підписаний», - сказав Дещиця на брифінгу, передає кореспондент «Слова і Діла».

У свою чергу міністр закордонних справ Литовської Республіки Лінас Лінкявічус підкреслив, що керівництво Литви готове підписати документ в самий найближчий час, проте чекає підтвердження рішення двох сторін, що залишилися. «Ми готові швидше підписати документ про створення цієї бригади, коли будуть готові наші партнери з України та Польщі", - сказав Лінкявічус.

Він зазначив, що даний проект є довгостроковим і має дуже велику вагу в тактичному і військовому планах.

Нагадаємо, 28 травня в. о. міністра оборони Михайло Коваль  висловив сподівання отримати цінний досвід від співпраці з членами НАТО щодо захисту від агресії і будь-якої зовнішньої загрози. Він також оголосив про створення литовсько-польсько-українського військового батальйону.

За 3,5 місяця перебування на посаді виконуючого обов'язки міністра закордонних справ Андрій Дещиця дав всього 12 обіцянок, зафіксованих «Словом і Ділом». З них він виконав чотири.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: