Семерак почав виконувати свою обіцянку про продаж автопарку Кабміну

Читать на русском

Кабінет міністрів України відкрив аукціон на продаж частини свого автомобільного парку.

У списку - 73 автівки вітчизняного та іноземного виробництва, пише «Слово і Діло» з посиланням на Урядовий портал.

На продаж виставлені як напіввантажні автомобілі, так і легковики преміум-класу. Початкова ціна лотів коливається від 28,7 тис. грн за мікроавтобус KIA Besta 1996 року випуску до 244,6 тис. грн за Mercedes-Benz S600 2002 року. Прийом заяв на участь в аукціоні триватиме до 2 червня. Самі торги відбудуться 6 червня.

Таким чином, міністр Кабінету міністрів Остап Семерак почав виконувати свою обіцянку про розпродаж автомобільного парку уряду. Нагадаємо, учора, 28 травня, Семерак пообіцяв, що до кінця травня - на початку червня половина автомобілів уряду буде розпродана. Обіцянку оприлюднити список цих автівок на Урядовому порталі чиновник виконав ще 14 квітня.

Такі заходи у Кабміні вживають, щоб скоротити видатки на обслуговування службового транспорту: у квітні міністр Кабінету міністрів заявив про намір зменшити їх до 18,5 млн грн на рік замість 42 млн грн, як це було у 2013 році. Дізнатись більше про те, яких авто вирішили позбавитися українські міністри можна у спеціальному матеріалі «Слова і Діла».

Втім, іще далі в питанні економії державних коштів пішов міністр фінансів Олександр Шлапак, який пообіцяв розпродати 1,5 тисячі автомобілів уряду. Чиновник запропонував залишити на кожне відомство по одному транспортному засобу.

Варто зазначити, що криза позначилась не лише на матеріальному забезпеченні державного апарату. В українському уряді також взялися активно скорочувати роздуті штати державних установ різних рівнів. Так, нещодавно «Слово і Діло» писало про те, що за вказівкою прем’єра Арсенія Яценюка по всій країні було звільнено понад 25 тисяч чиновників.

Наразі Остап Семерак виконав 4 з 17 обіцянок, зафіксованих системою «Слово і Діло». Ще стільки ж зобов’язань міністр провалив. Що саме наобіцяв українцям керівник урядового апарату – читайте у матеріалі журналістів «Слова і Діла».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: