У боротьбі з чиновничими пільгами Семерак далі слів не йде

Читать на русском

За 3 місяці в уряді міністр Кабінету міністрів Остап Семерак виконав 3 з 16 обіцянок, зареєстрованих системою «Слово і Діло».

Протягом перших місяців після призначення на посаду міністра, Семерак перш за все зробив ряд заяв, що стосувалися скорочення різноманітних пільг для чиновників апарату уряду. Про це пише «Слово і Діло».

Боротьбу з особистими вигодами, які дарує посадовцям робота в уряді, Семерак почав із нерухомості. Так, 19 квітня міністр Кабінету міністрів запевнив, що чиновники оплачуватимуть проживання на державних дачах із власної кишені.

Щоправда іншу схожу обіцянку, яку він дав місяцем раніше, політик так і не виконав. Йдеться про пакет скорочень пільг для чиновників: документ мав бути прийнятий на засіданні уряду 22 березня, однак у встановлені строки цього не відбулось.

Крім того, Семерак заявив про намір пересадити чиновників зі службових автомобілів на приватні, частково розпродавши автопарк Кабінету міністрів. З цього приводу він роздав аж 4 обіцянки, однак поки виконав тільки одну — опублікував на Урядовому порталі список автомобілів, виставлених на продаж. Детальніше про те, що це за автомобілі, і які автівки залишаться у користуванні урядовців, читайте у спеціальному матеріалі «Слова і Діла».

Крім того, за планами Семерака, невдовзі всі чиновники візьмуть приклад з прем'єр-міністра та літатимуть виключно в економ-класі рейсових літаків. До речі, державну авіакомпанію «Україна» найближчим часом також чекає скорочення флоту.

Як свідчить рейтинг «Слова і Діла», більшість обіцянок Остапа Семерака на цю мить знаходяться у процесі виконання. Тож є надія, що лік провалених зобов'язань посадовця закінчиться на трьох невиконаних обіцянках, серед яких 2 він дав саме у якості міністра. Ще 3 обіцянки політик виконав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: