За два місяці Яценюк скоротив більше чиновників, ніж планував

Читать на русском

Уряд України під головуванням Арсенія Яценюка за два місяці своєї роботи скоротив близько 25 000 чиновників по всій країні.

Про це розповів міністр Кабінету міністрів України Остап Семерак в інтерв'ю виданню «Тиждень», передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу уряду.

За його словами, це лише 10% тих, хто працює в органах державної влади. Він пояснив, що рішення скоротити того чи іншого працівника приймали керівники в кожному конкретному випадку. «Скажімо, в секретаріаті Кабміну людей звільняли на підставі рішення начальників підрозділів. Є ті, хто працював гірше, частина пішла з політичних мотивів», – пояснив Семерак.

Він також розповів, що кілька його підлеглих написали заяви про звільнення у зв'язку з політичним поглядами. «Вочевидь вони стали почуватися тут некомфортно», – припустив міністр.

Нагадаємо, два місяці тому прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк пообіцяв, що держапарат буде скорочений мінімум на 10%, тобто на 24 тисячі чиновників. Таким чином, можна констатувати, що голова Кабміну свою обіцянку виконав.

В активі Арсенія Яценюка – 66 виконаних обіцянок із 272, зареєстрованих у системі «Слово і Діло». В процесі виконання зараз знаходяться 156 обіцянок політика, а ще 50 мають статус «не виконано». Які саме, дивіться в рейтингу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: