Яких авто Кабмін вирішив позбутися, а які лишити (інфографіка)

Читать на русском

Замість обіцянки розпродати весь автопарк Кабінет міністрів України готовий пустити з молотка лише 39% службових авто.

Зі 187 машин легкового автопарку Кабінету міністрів буде реалізовано лише 73 автомобілі, а ще 114 автівок так і залишаться у користуванні Секретаріату КМУ. Такі дані надав «Українським новинам» Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Кабінету міністрів.

Переважна більшість автівок, з якими готовий розлучитися Кабмін, – іноземного виробництва. Серед виставлених на продаж іномарок беззаперечним лідером став Volkswagen – 26 «народних автомобілів» незабаром отримають нових господарів. Також з молотка підуть 17 автомобілей Skoda, 12 – Mercedes та ще 18 авто інших марок.

Найновішим автомобілем, який готовий продати Кабмін, виявилася Skoda Octavia Tour 2008 року випуску, а найстарішим – раритетний ЗІЛ 114, радянський представницький автомобіль 1971 року випуску.

Із 73 виставлених на продаж машин майже половина – 30 автівок – 2004 року випуску, ще 9 були випущено 2002 року, по 7 авто зійшли з конвеєра в 1998 та 2007 роках.

Нагадаємо, раніше міністр Кабінету міністрів Остап Семерак заявляв, що прем’єр та міністри мають повністю відмовитись від користування службовими автомобілями. Пізніше, він дав обіцянку вже у першій половині червня 2014 року продати 71 авто уряду, а список машин, що підлягають реалізації через аукціон, виставити на урядовому порталі. Останню обіцянку Семерак виконав. Крім того, чиновник пообіцяв скоротити витрати на автопарк міністерств із 42 до 18,5 млн грн.

Про продаж автопарку уряду заявляв і міністр фінансів Олександр Шлапак. 5 березня він запевнив, що збирається розпродати 1,5 тисячі автомобілів, які належать центральним органам влади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: