У Кличка вчергове обіцяють побороти МАФи

Читать на русском

Народний депутат від партії УДАР Оксана Продан заявила, що її політична сила зробить усе, щоб дати киянам можливість самим визначати місця розташування торгових кіосків.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу УДАРу.

В партії УДАР, що наразі є лідером виборчих перегонів у столиці, вже знають, як будуть боротися зі стихійною торгівлею, зокрема, з так званими «малими архітектурними формами». У політичній силі визнають, що хаотична торгівля на вулицях та в підземних переходах — це проблема, що потребує вирішення.

«Водночас, є ситуації, коли їх розташування в тих чи інших місцях дійсно необхідне. Оскільки трапляється таке, що крім цих МАФів мешканці Києва не мають де купити ту чи іншу продукцію, - каже Оксана Продан. - Тому повинна бути прозора схема розміщення тимчасових споруд. Ця схема повинна узгоджуватися по районах з громадами. Рішення - де повинні бути МАФи, повинні ухвалювати кияни».

В УДАРі також порахували, що приблизно 5 тисяч київських торгових кіосків стоять на тому ж місці, де були встановлені ще в 90-х роках, а ще 20 тисяч - постійно переїжджають з місця на місце, тому зафіксувати їх документально складно.

Звільнити Київ від стихійної торгівлі напередодні травневих виборів обіцяв чи не кожен кандидат. Про це говорив і ще поки чинний голова міськадміністрації Володимир Бондаренко, і кандидат від ВО «Свобода» Андрій Іллєнко, і Віталій Кличко.

Оксана Продан виконала 4 обіцянки з 12, зафіксованих системою «Слово і Діло». Які саме — дивіться у нашому рейтингу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: