Іллєнко обіцяє знести МАФи, з якими Бондаренко впоратися не може

Читать на русском

Кандидат у мери Києва Андрій Іллєнко, вочевидь, знає, як побороти «кришування» МАФів, позаяк обіцяє вирішити проблему кіосків у підземних переходах і біля них. Раніше про неможливість вирішити цю проблему заявив чинний голова КМДА Володимир Бондаренко.

30 квітня 2014 року Андрій Іллєнко, який представляє на виборах кандидата в мери столиці від ВО «Свобода», зобов'язується зупинити хаотичне встановлення й захаращення МАФами територій, прилеглих до станцій метрополітену, великих транспортних розв'язок, підземних переходів і соціально важливих об'єктів. Цю обіцянку Іллєнко дав у ході своєї передвиборної кампанії, пише «Слово і Діло».

6 травня нинішнього року із заявою звільнити від стихійної торгівлі всі входи й виходи з підземних тунелів виступив голова Київської міської державної адміністрації Володимир Бондаренко. Він спробував заборонити торгівлю ближче, ніж за 20 метрів до входу в метрополітен.

Проте через 10 днів голова КМДА дійшов висновку, що цю обіцянку здійснити неможливо, оскільки суди «кришують» МАФи.

Бондаренко пояснює, що суди забезпечують позови власників, які судяться між собою. За його словами, це робиться для того, щоб не дати можливості градоначальнику вжити певних дій стосовно об'єктів, які знаходяться під слідством, оскільки суд забороняє такі дії.

Варто зазначити, що Андрій Іллєнко не виконав дві свої обіцянки, зафіксовані системою «Слово і Діло», дані ним ще рік тому. Іллєнко запевнив, що в разі відмови Партії регіонів проголосувати за проведення виборів у Києві 2 червня 2013 року опозиції доведеться силою захопити Київраду, що виконано не було. Крім цього Іллєнку не вдалося ініціювати створення у Верховній Раді ТСК для розслідування справи сім'ї Павличенків.

23 з 53 обіцянок, зафіксованих системою «Слово і Діло», Іллєнко дав у ході своєї передвиборної кампанії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: