Янукович пояснив, чого не вистачає виборам для повної легітимності

Читать на русском

Екс-президент Віктор Янукович, який свого часу обіцяв не звертатися за військовою допомогою до РФ, але не стримав своє слово, виступив в Росії з черговою заявою. Зокрема, він зазначив, що легітимність президентських виборів в Україні знаходиться під питанням через незабезпечення повноцінного голосування в них жителів окремих населених пунктів східного регіону.

Про це йдеться в заяві Януковича, адресованій російським ЗМІ, передає "Слово і Діло" з посиланням на ИТАР-ТАСС.

"Для легітимності виборів і легітимності самого президента необхідна участь південного сходу нашої країни", - зазначив екс-президент.

Водночас, Янукович підкреслив, що поважає вибір українського народу, яким би він не був.

"Незалежно від того, в якому регіоні і який відсоток населення прийшов голосувати, який ви зробили вибір - я цей вибір, зроблений в найважчий час для нашої Батьківщини, поважаю", - заявив він.

Крім того, в своїй заяві Янукович в черговий раз звинуватив нинішню владу у злочинах проти "мирних жителів" південного сходу і озвучив вимогу вивести війська зі східного регіону.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що Генеральна прокуратура, крім іншого, звинувачує екс-президента Віктора Януковича в тиску на главу православної церкви Московського патріархату митрополита Володимира.

19 травня міністр юстиції Павло Петренко заявив, що оточення екс-президента Віктора Януковича незаконно вивело за кордон близько $100 млрд, а розкрадання державних коштів здійснювалося на всіх рівнях.

Кандидат у президенти Петро Порошенко запропонував публічно судити Януковича прямо на стадіоні «Олімпійський» у Києві.

Системою "Слово і Діло" зафіксовано 427 обіцянок екс-президента Януковича. При цьому 146 з них були виконані, а 124 провалені.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: