Порошенко пропонує публічно судити Януковича прямо на «Олімпійському»

Читать на русском

Кандидат у президенти України та народний депутат Петро Порошенко вважає, що на Віктора Януковича чекає суворе покарання – як від українського, так і від міжнародних судів.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

Лаву підсудних для екс-президента Януковича Порошенко пропонує поставити прямо на «Олімпійському» - аби усі бажаючі могли на власні очі переконатися, що судовий процес проходить прозоро.

«Перший крок до цього зроблений – ми створили Міжнародну слідчу комісію за участю Ради Європи, що досліджує злочини Януковича, які він здійснив під час розгону Майдану із застосуванням зброї і вбивства мирних людей», - заявив Порошенко.

За словами політика, загалом Україна наразі готує 17 позовів до міжнародних інстанцій: починаючи від Міжнародного Суду ООН і закінчуючи Гаазьким трибуналом.

На додачу, за ініціативою Порошенка, до матеріалів справ були також долучені свідчення про трагічні події в Одесі 2 травня. Нагадаємо, тоді в результаті пожежі та вуличних зіткнень загинули майже півсотні людей.

Раніше «Слово і Діло» вже повідомляло про те, що Україна звинувачує Віктора Януковича у зловживанні владою та масових вбивствах, які Генпрокуратура кваліфікувала як тероризм.

У системі «Слово і Діло» зафіксована 81 обіцянка Петра Порошенка, 12 з яких він виконав. Ще 9 узятих на себе зобов’язань політик дотриматись не зміг. Зокрема, обіцянка відремонтувати вхід до стадіону «Динамо» та поновити бруківку на вулиці Грушевського за одну добу у Києві виявилась просто гучною заявою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: