Обіцянка Турчинова щодо безвізового режиму з ЄС скоро стане реальністю

Читать на русском

Комісар ЄС із внутрішніх справ Сесілія Малстром запропонувала Єврокомісії перейти до другої і останньої фази плану дій щодо візової лібералізації з Україною.

«Україна прямує до візової лібералізації. Я вже можу сказати на підставі нашого аналізу, що ухвалене законодавство та інші заходи є достатніми, щоб стверджувати, що Україна виконала вимоги першої стадії. ... Я пропоную своїм колегам у Єврокомісії перейти до другої фази», – заявила Малстром, пише «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

Єврокомісар відзначила зусилля українського уряду, проте підкреслила, що «важка робота ще не завершена». Крім того, прес-секретар Малстром Мекель Черконе сказав, що дата переходу до другої фази плану дій поки невідома.

Він висловив сподівання, що Рада ЄС розгляне це питання через кілька тижнів.

Нагадаємо, обіцянку надати українцям можливість їздити в Європу без віз Олександр Турчинов дав 13 травня.

Крім в. о. Президента, про це заявляли ще низка політиків: Віталій Кличко, Павло Петренко, Олег Ляшко, Олег Тягнибок, Олександр Бригинець.

В системі «Слово і Діло» наразі зафіксовано 114 обіцянок Олександра Турчинова, 71 з яких нині у процесі виконання, ще 26 значаться як виконані (зокрема, обіцянки щодо ліквідації «Беркуту» та створення Національної Гвардії). Весь список зобов’язань в. о. Президента можна переглянути тут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: