У Києві вкладники штурмують ще один банк

Читать на русском

22 і 23 травня біля відділення CityCommerceBank за адресою вул. Мечникова, 2 з самого ранку стояла черга з незадоволених вкладників.

«Стоїмо в черзі, щоб забрати депозити і пенсії. Видають по 10, 20, 50 і максимум по 500 грн», – повідомив один із вкладників кореспонденту «Слова і Діла».

Він також розповів, що клієнти відділення не можуть забрати свої кошти вже близько трьох місяців, причиною тому є відсутність достатньої кількості готівки.

У той самий час у прес-службі банку «Слову і Ділу» повідомили, що проблеми цієї фінустанови пов'язані зі складною економічною та політичною ситуацією в державі – населення вилучає свої заощадження з банків, а приплив коштів у банківську систему практично припинився й не може компенсувати відтоків.

«Ми прогнозуємо стабілізацію роботи ринку протягом 1-2 місяців після виборів президента», – пояснили в прес-службі.

Крім того, нам повідомили, що в банку розроблено заходи, спрямовані на стабілізацію його роботи. Одним із ключових пунктів є підтримка НБУ, а також внесення акціонерами власних коштів.

Як відомо, протягом останнього часу в Україні закрилася низка банків, серед яких «Брокбізнесбанк», «Реал Банк», «Інтербанк» та інші. У цих фінустанов задовго до закриття почалися проблеми з ліквідністю.

Нагадаємо, 16 квітня голова Національного банку України Степан Кубів пообіцяв, що позбавить банки ліцензії в разі виявлення порушень, спекуляцій на коливаннях курсу валют і в разі отримання доказів їх провини.

8 квітня Кубів запевнив, що вкладникам «Брокбізнесбанку» і «Форуму» повернуть їхні гроші.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: