Цушко поповнив лави кандидатів-імітаторів

Читать на русском

За лічені дні до виборів Василь Цушко, що був зареєстрований у якості кандидата в президенти України, заявив, що припиняє боротьбу за найвищу посаду держави та закликав виборців за нього не голосувати.

Оскільки викреслити прізвище кандидата з бюлетенів уже неможливо, Цушко звернувся до своїх виборців із закликом не голосувати за нього 25 травня, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Дзеркало тижня».

«Система виборів в Україні побудована так, що бути обраними мають шанс тільки ті, в кого є гроші. На жаль, олігархи за наявності грошей, ЗМІ нав'язують суспільству свого представника. І ми бачимо, що черговим президентом країни стане знову представник великого капіталу», – пояснив своє небажання продовжувати участь у виборах Цушко.

Між тим, Цушко – далеко не єдиний кандидат на цих виборах, чиє «зняття» з голосування можна поставити під сумнів. Термін внесення змін до списків кандидатів сплив 2 травня. До цього дня з виборів цілком легально знялися Наталія Королевська та Олег Царьов. Однак уже після того, як виборчі бюлетені надішли у друк, про зняття свої кандидатур заявили також Зорян Шкіряк та Петро Симоненко. В ЦВК запевняють, що юридично такий крок уже неможливий, тож кандидати просто закликали не ставити жодних позначок навпроти їхніх прізвищ під час голосування 25 травня.

Таким чином, Цушко не зможе виконати цілу низку своїх передвиборчих обіцянок, серед яких – закон про загальнодержавні та місцеві референдуми, про процедуру імпічменту глави держави та зняття депутатської недоторканості. Крім того, 5 обіцянок політика, зареєстрованих у системі «Слово і Діло», наразі невиконані. Які саме, дивіться в нашому рейтингу відповідальності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: