СБУ виявила, що російські ЗМІ зомбують українців 25-м кадром

Читать на русском

Служба безпеки України оприлюднила докази використання російськими телеканалами технології «25-го кадру» для інформаційно-психологічного впливу на глядачів.

Про це на брифінгу повідомила начальник прес-служби СБУ Марина Остапенко, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українські Новини».

За її словами, СБУ два місяці вивчала відеоматеріали, які транслюють російські телеканали, і виявила в них заборонені міжнародним законодавством технології психологічного впливу на аудиторію, зокрема, «25-й кадр».

Також на брифінгу було оприлюднено відеофрагмент новинного випуску на телеканалі «Росія-24», в якому використовується маніпулятивна технологія «25 кадру». Зокрема, протягом усього випуску про події в Одесі 2 травня, в кутку екрану з'являються малопомітні написи: «підпалив Правий сектор», «людей вбивають бандерівці», «Нацгвардія вбивці».

Крім того, за даними СБУ, російські телеканали використовують і інші методи впливу на глядачів, зокрема, поширюють напівправду, посилаються на якісь "інформовані" джерела, показують деталізовані сцени вбивств й насильства і намагаються емоційно впливати на глядача.

Разом з тим, Остапенко повідомила, що СБУ має намір у правовому полі реагувати на застосування російськими телеканалами методів інформаційно-психологічного впливу проти російських і українських громадян.

Нагадаємо, 25 березня Київський окружний адміністративний суд своїм рішенням призупинив трансляцію низки російських телеканалів в Україні. Під заборону, зокрема, потрапили РТР, «Росія-24», «Перший канал» і НТВ. Своєю чергою, кандидат у президенти від Партії регіонів Михайло Добкін пообіцяв подати позов з метою поновлення трансляції російських каналів в Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: