У Дещиці закликають Росію не грати м’язами у день виборів

Читать на русском

У Міністерстві закордонних справ України занепокоєні планами Російської Федерації провести 25 травня військові навчання в безпосередній близькості від кордонів України.

Про це на сьогоднішньому брифінгу заявив речник МЗС Євген Перебийніс, пише «Слово і Діло».

Ця заява пролунала у відповідь на намір Міноборони Росії провести у Воронезькій області авіаційні навчання «Авіадартс-2014» саме в день першого туру президентських виборів в Україні – 25 травня.

«Враховуючи сценарій «Авіадартс-2014», залучені до нього сили та засоби, а також бойове застосування сучасних озброєнь у безпосередній близькості до наших кордонів державою, яка вже здійснила акт агресії проти України, розцінюємо ці дії Росії як чергову силову провокацію та неприховану спробу посилення напруги на кордонах з Україною та в регіоні в цілому», - підкреслив Перебийніс.

Таку поведінку російських силовиків у МЗС називають провокативною, і закликають негайно відвести збройні підрозділи від українського кордону. Крім того, на думку працівників зовнішньополітичного відомства, такі рішення суперечать Женевській угоді.

Після проведення чотиристоронньої зустрічі у Женеві 16 квітня українська і російська сторони вже не раз звинувачували одна одну в порушенні досягнутих домовленостей. 21 квітня з критикою АТО на сході України виступив голова МЗС Росії Сергій Лавров. А вже наступного дня виконувач обов’язків Президента Олександр Турчинов констатував, що женевську угоду перекреслили саме дії росіян.

Андрій Дещиця виконав 1 з 10 обіцянок, зареєстрованих на сайті проекту «Слово і Діло». Більш детально про рейтинг відповідальності в. о. міністра закордонних справ України читайте у нашому спеціальному огляді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: