Дещиця виконав лише дещицю з того, що обіцяв

Читать на русском

За 3 місяці перебування на посаді виконувача обов’язків Міністра закордонних справ Андрій Дещиця дав усього 10 обіцянок, зафіксованих «Словом і Ділом». З них він виконав одну.

Єдина виконана обіцянка Дещиці стосується Угоди про Асоціацію з Євросоюзом, політична частина якої була підписана 21 березня.

Невиконаних обіцянок у Дещиці куди більше - 3. Серед провалених зобов’язань головного дипломата країни – врегулювання кризи в Криму через механізми СНД та обіцянка не відключати кримчанам світло та воду. Нагадаємо, 18 березня за результатами псевдо референдуму відбулася анексія Криму Росією, а 26 квітня було фактично припинене водопостачання півострова.

6 зобов’язань очільника зовнішньополітичного відомства зараз у процесі виконання. Зокрема, такий статус отримала обіцянка провести вибори 25 травня за участі міжнародних спостерігачів та гарантія того, що в Україну не будуть вводитись миротворчі війська ООН.

Зрозуміло, що найбільше обіцянок Дещиці, які він дав протягом перебування на посаді в. о. міністра закордонних справ України, стосуються кримського питання та взаємин із Росією. Загалом, про це говориться в 6 обіцянках Дещиці.

«Слово і Діло» й надалі відстежуватиме виконання обіцянок членами українського Уряду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: