Європейський банк допоможе Яценюку боротися з корупцією

Читать на русском

Кабінет Міністрів, Європейський банк реконструкції та розвитку, а також Організація економічного співробітництва та розвитку домовилися про створення Антикорупційної ініціативи для боротьби з корупцією в Україні.

«Метою української Антикорупційної ініціативи є поліпшення бізнес-клімату та економічних перспектив шляхом збільшення підзвітності та прозорості, а також шляхом більш ефективного забезпечення верховенства права в українській економіці», - повідомляє прес-служба ЄБРР, пише «Слово і Діло».

У повідомленні сказано, що в рамках даної ініціативи в Україні буде створено незалежний інститут бізнес-омбудсмена. «Цей новий орган забезпечить більшу прозорість ведення бізнесу і сприятиме поліпшенню інвестиційного клімату в Україні», - йдеться в повідомленні.

У ЄБРР наголошують, що для залучення бізнес-капіталу та технологій буде потрібно провести значний обсяг роботи. «Підписання цього меморандуму і початок цієї ініціативи не зупинить корупцію. Однак, це важливий, але тільки перший крок, на дуже довгому шляху», - цитує прес-служба Банку президента ЄБРР.

Згідно з повідомленням, Меморандум про створення Антикорупційної ініціативи підписали прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, а також представники ЄБРР, Організації економічного співробітництва і розвитку, Американської торгової палати в Україні, Європейської бізнес-асоціації, Федерації роботодавців, Торгово-промислової палати, а також Українського союзу промисловців і підприємців.

Як повідомлялося раніше, ЄБРР виділив Україні 200 млн євро в рамках проекту модернізації автомобільних доріг. Разом з тим, Європейський банк реконструкції та розвитку заявив про намір інвестувати в проекти в Україні щорічно близько 1 млрд євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: