Жителі Донбасу зможуть голосувати, де захочуть - Охендовський

Читать на русском

Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський повідомив, що жителям східних областей запропонують спрощену процедуру зміни виборчої адреси.

«Можливість тимчасово змінити місце голосування, зміна виборчої адреси гарантується кожному виборцю», - сказав Охендовський на брифінгу, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

За його словами, спрощений механізм такої зміни передбачений спеціально для жителів Криму і Севастополя. «Але це не виключає можливості для жителів Донецької, Луганської областей також скористатися таким механізмом», - зазначив глава ЦВК.

Водночас Охендовський висловив сподівання, що до дня проведення позачергових виборів президента ЦВК та іншим компетентним органам вдасться забезпечити голосування жителів цих регіонів на звичайних дільницях.

Він також повідомив, що президентські вибори 25 травня будуть найдешевшими в історії незалежної України з точки зору витрат виборчих штабів кандидатів на пост глави держави.

Нагадаємо, раніше заступник голови ЦВК Андрій Магера заявив, що витрати на вибори 25 травня обійдуться державному бюджету всього в 1,2 млрд гривень, що на 800 тисяч менше, ніж передбачалося у витратах держбюджету на 2014 рік.

Як повідомлялося, голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський назвав два чинники, які ймовірно можуть зірвати вибори Президента України. В активі Охендовського - всього 3 обіцянки, зареєстровані в системі «Слово і Діло», з яких, станом на 14 травня, глава ЦВК не виконав жодної.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: