Охендовський розповів, які фактори можуть зірвати президентські вибори

Читать на русском

Очільник Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський назвав два фактори, які ймовірно можуть зірвати вибори Президента України.

«За винятком двох малоймовірних можливостей, а це введення або надзвичайного, або воєнного становища у нас в країні, говорити про зрив виборів немає жодних підстав», - вважає Охендовський, пише «Слово і Діло».

  Водночас голова ЦВК назвав три фактори, які стануть запорукою успішного проведення чесних виборів в Україні. «По-перше, це робота виборчих комісій. Тут потрібно говорити не тільки про ЦВК, а й про окружні комісії, територіальні комісії та виборчі дільниці», - заявив чиновник.

Другий фактор, за його словами, - ставлення самих кандидатів до ведення кампанії. «Якщо між ними буде укладено такий негласний пакт про чесні вибори, тоді можна не сумніватися, що другий фактор проявить себе повною мірою», - вважає Охендовський.

«Третій фактор - суспільство та його готовність протидіяти можливим порушенням і фальсифікації і не приймати можливі пропозиції кандидатів щодо покупки голосів. Це залежить від конкретного виборця», - підсумував очільник Центрвиборчкому.

Нагадаємо, раніше Михайло Охендовський повідомив, що ЦВК завершила реєстрацію кандидатів у президенти .

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: