Садовий вмовить Яценюка провести Євробаскет-2015

Читать на русском

Міський голова Львова Андрій Садовий на сьогоднішній зустрічі з Арсенієм Яценюком спробує переконати прем'єра у необхідності проведення чемпіонату Євробаскет-2015 в Україні.

«Думаю, що Євробаскет може бути зірваний. Спортивні арени повинні будуватися за кошти інвесторів, але попередньо держава гарантувала великий відсоток процентів по кредитам, які держава буде компенсовувати. Сьогодні ця умова не підтверджується урядом. Я буду сьогодні переконувати прем'єр-міністра під час зустрічі, щоб все ж таки ці гарантії дати», - сказав Садовий на брифінгу, передає кореспондент «Слова і Діла».

Львівський голова зауважив, що лишилося всього декілька днів до прийняття рішення стосовно проведення цих змагань в Україні.

Садовий вважає, що відмовлятися від Євробаскету буде неправильно, адже Україна може втратити можливість отримати великі кошти, арени, робочі місця. «Кошти, які держава витратить на компенсацію процентів, це є «мале пиво», порівнюючи з тими доходами, які ми можемо отримати… від Євробаскету», - сказав він.

Крім того, Садовий вважає, що вдале проведення турніру принесе Україні хороший імідж та «покаже іншу картинку» (не стрілянину - Ред.) на міжнародній арені.

Нагадаємо, 28 лютого 2013 року Садовий пообіцяв, що арена до Євробаскету у Львові розташовуватиметься на вулиці Ряшівській.

Системою «Слово і Діло» станом на 14 травня зафіксовано 204 обіцянки Андрія Садового, з яких було виконано 65. Скільки обіцянок львівського мера були провалені, можна дізнатися на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: