Ляшко дорікнув прем'єру Угорщини в бажанні привласнити закарпатців собі

Читать на русском

Народний депутат Верховної Ради, кандидат у президенти України Олег Ляшко обурився бажанням прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана надати національній меншині на Закарпатті автономії та подвійного громадянства.

«Висловлена ж прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном у його виступі в парламенті вимога до України про надання угорській національній меншині на Закарпатті автономію та подвійне громадянство є нічим іншим як грубим втручанням у внутрішні справи України і проявом недружньої позиції офіційного Будапешта», - написав Ляшко у своєму «Фейсбуці», пише «Слово і Діло».

Нардеп вважає, що прем'єр-міністрові країни-члена ЄС не личить псувати свою репутацію і бути солідарним «з країною-агресором – путінською Росією», а також намагатися диктувати свої умови тимчасово ослабленій Україні.

Ляшко стверджує, що висловлювання кількох депутатів Європарламенту про Україну, як про «штучну країну» є «ударом у спину». І обіцяє запам'ятати цей недружній жест.

11 березня депутати Верховної Ради АРК прийняли декларацію про незалежність Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. 

13 травня після проведення 11 травня псевдореферендума "за незалежність сходу від України", голова Донецької обласної державної адміністрації Сергій Тарута заявив про повну безперспективність незалежності самопроголошеної Донецької народної республіки

Системою «Слово і Діло» наразі зафіксовано 48 обіцянок Олега Ляшка. 14 квітня він пообіцяв, що Луганщина буде залишатися у складі України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: