З легкої руки тамтешніх депутатів Крим став незалежною республікою

Читать на русском

Депутати Верховної Ради АРК прийняли декларацію про незалежність Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Як передає прес-служба Верховної Ради АРК, за ухвалення цього документа проголосували 78 депутатів з 81 присутнього.

Перший з пунктів декларації свідчить, що в разі прийняття на референдумі 16 березня рішення про входження Криму до складу Росії, Крим після референдуму буде оголошено незалежною і суверенною державою з республіканською формою правління.

У третьому пункті зазначається, що в разі відповідних результатів референдуму Крим звернеться до РФ з пропозицією про прийняття Республіки Крим до її складу на основі відповідного міждержавного договору.

Декларація, зокрема, посилається на положення Статуту ООН і рішення міжнародного суду ООН щодо Косово від 22 липня 2010 року, з якого випливає, що одностороннє проголошення незалежності частиною держави не порушує будь-які норми міжнародного права.

Нагадаємо, раніше голова Верховної Ради АРК Володимир Константинов відкрито закликав кримчан голосувати за входження до складу Російської Федерації на референдумі 16 березня, заявивши, що Крим вичерпав себе як частина Української держави.

6 березня Верховна Рада Криму постановила увійти до складу РФ на правах суб'єкта Російської Федерації, не чекаючи результатів референдуму.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: