Швайка просить харчовиків скинутися продуктами для солдатів

Читать на русском

Міністр аграрної політики Ігор Швайка звернувся до виробників харчових продуктів з проханням надати допомогу в постачанні продовольства для української армії.

Про це міністр заявив на брифінгу 12 травня, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу КМУ.

«Сьогодні все ще існує нагальна потреба в  додатковому та якісному продовольчому забезпеченні українських військових, тому ми звернулися  до профільних асоціацій з проханням опрацювати з виробниками можливість надання для цих цілей можливої гуманітарної шефської допомоги харчовими продуктами», - зазначив міністр.

З його слів, напередодні ним було підписано лист-звернення до асоціацій виробників харчової продукції та деяких державних підприємств, який був надісланий до 16 організацій.

Станом на 12 травня системою «Слово і Діло» зафіксовано 40 обіцянок Ігоря Швайки, з яких він виконав 4. Зокрема, на посту міністра його вдалося виконати обіцянку щодо завершення аудиту держпідприємств Мінагрополітики до початку травня.

Нагадаємо, 17 квітня заступник начальника управління організації поставок речового майна Міноборони Аркадій Стужук заявив, що поточне оснащення української армії військовим обмундируванням оцінюється на рівні 30-40%.

14 квітня міністр оборони Михайло Коваль закликав благодійників контролювати використання за призначенням переданої ними матеріальної допомоги для Збройних Сил України.

В той же час, 27 березня т. в. о. голови Адміністрації Президента Сергій Пашинський зазначив, що зараз Україна має найбільш боєздатну армію за всі роки незалежності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: