Сюмар і Бондаренко геть по-різному пояснили загорання біля телевежі

Читать на русском

Заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Вікторія Сюмар вважає загорання кабелів телецентру в Києві диверсією російських спецслужб.

Про це вона написала на своїй сторінці в соцмережі «Фейсбук», передає «Слово і Діло».

«Підпалили кабелі в колодязі, доступ до якого є з вулиці, кинувши всередину запалювальну суміш. Знають про такі колодязі тільки профі. ... Класична диверсія», – констатувала Сюмар.

Як зазначила вона, оскільки правоохоронні органи заздалегідь взяли телевежу під посилену охорону, для диверсантів неможливо було проникнути всередину, тому вони вирішили скористатися таким варіантом.

В той самий час голова КМДА Володимир Бондаренко назвав причиною загорання коротке замикання.

«Жодного вибуху і підкидання вибухівки не було. Було всього лише коротке замикання і загорання кабелів», – зазначив Бондаренко, якого цитують «Українські новини».

З його слів, інцидент не можна називати диверсією, а звичайною технічною неполадкою.

Як повідомляло «Слово і Діло», у п’ятницю вранці в тунелях між київською телевежею та приміщеннями Національної телерадіокомпанії України загорілися кабелі, які знаходяться під високою напругою.

Силові структури Києва обіцяли мобілізувати максимум ресурсів, щоб уникнути провокацій і гарантувати киянам мирне святкування 9 травня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: