Меджліс не припинить діяльності в жодному разі – Джемілєв

Читать на русском

Лідер кримськотатарського народу, правозахисник та народний депутат Мустафа Джемілєв заявив, що кримський Меджліс не припинить діяльності за жодних умов.

Про це з посиланням на «Українські новини» пише «Слово і Діло».

«Меджліс, звичайно, свою діяльність не припинить за будь-яких обставин. Можуть заарештувати лідерів – тоді будуть обрані нові лідери», – заявив Джемілєв.

Напередодні прокурор самопроголошеної Республіки Крим Наталія Поклонська звинуватила голову кримськотатарського парламенту Рефата Чубарова в екстремізмі й заявила, що Меджліс можуть ліквідувати за порушення законодавства Російської Федерації.

Нагадаємо, 3 травня Мустафу Джемілєва затримали на пункті пропуску в Армянську, коли той у супроводі кількох тисяч татар намагався потрапити на територію Криму.

Про те, що лідеру кримських татар заборонили в’їзд на півострів, «Слово і Діло» повідомляло ще 19 квітня. Джемілєв потрапив у список персон нон-грата через те, що відмовився скласти повноваження депутата Верховної Ради, як того вимагала самопроголошена влада Криму.

Система «Слово і Діло» зафіксувала всього 5 обіцянок Мустафи Джемілєва. Зокрема, два тижні тому Джемілєв пообіцяв, що обов’язково повернеться до Криму, незважаючи на заборону місцевої влади. Яке зобов’язання політик виконати не зміг, дивіться на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: