Одеський губернатор Немировський знав про провокації, але не втручався?

Читать на русском

Голова Одеської облдержадміністрації Володимир Немировський знав про підготовку провокацій в Одесі на 2 травня, але не втручався в ситуацію.

Таку думку висловила керівник громадської ради при Одеській ОДА Таміла Афанасьєва, вимагаючи відставки Немировського, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Немировський має піти у відставку. Ми підозрюємо про те, що він знав про підготовку подій, але не став на заваді, не скасував футбольний матч, не зміцнив захист Будинку профспілок, не зробив живий коридор, щоб люди змогли вийти з будівлі - будівля почала горіти тільки за годину після того, як до неї увійшли люди. Усі могли врятуватися», - підкреслила вона.

При цьому, з її слів, відставку Немировського підтримують понад 120 членів громадської ради зі 175.

Нагадаємо, системою «Слово і Діло» зафіксовано обіцянку Немировського не допустити в Одесі повторення «донецького сценарію». Також він обіцяв перекрити канали фінансування сепаратистської акції на Куликовому полі. Загалом проектом зафіксовано 9 його обіцянок, із яких одна була виконана – як і заявляв Немировський, була створена «гаряча лінія» для залучення добровольців для охорони громадської безпеки.

Як повідомлялося, в Одесі оголошено триденну жалобу за загиблими в результаті пожежі та вуличних сутичок між проросійськи налаштованими активістами, учасниками місцевого Євромайдану та футбольними фанатами.

За інформацією СБУ, до організації вуличних зіткнень, які призвели до загибелі людей 2 травня в Одесі, причетні колишній перший віце-прем’єр-міністр Сергій Арбузов та екс-голова Міністерства доходів та зборів Олександр Клименко.

2 травня в Одесі загинули як мінімум 46 людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: