Як змінилися обіцянки Симоненка в порівнянні з 2010 роком - «Слово і Діло»

Читать на русском

Сайт «Слово і Діло» порівняв передвиборні програми кандидата в президенти Петра Симоненка зразка 2010 і 2014 років.

У нинішній президентській програмі Петро Симоненко приділив більше уваги економіці, соціальному захисту та органам влади. Втім, у порівнянні з програмою 2010 року вона так само відрізняється особливою оригінальністю.

Варто відзначити, що в нинішній програмі кандидата з'явилося досить багато нових обіцянок. Так, цього року Симоненко пропонує перетворити Верховну Раду на двопалатний парламент, скасувати ПДВ для товарів і послуг першої необхідності і відмінити пенсійну та медичну реформи.

Але, незважаючи на нововведення, в нинішній програмі політика знайшлося місце обіцянкам, запозиченим з президентської програми 2010 року. Зокрема, головний комуніст так само рішуче має намір зробити Україну парламентською республікою, не брати кредити в міжнародних фінансових організаціях і ліквідувати місцеві державні адміністрації.

Читайте також: Чим відрізняються обіцянки кандидатів в президенти (інфографіка)

Існує також ряд обіцянок, які були в програмі 2010 року, але з тих чи інших причин відсутні в програмі зразка 2014 року. Зокрема, в 2010 році Симоненко заявляв, що Україна за його президентства піде соціалістичним шляхом розвитку, цього року - жодної подібної заяви. Разом з тим, лідер комуністів також обіцяв зменшити ціни на товари першої необхідності і створити тристоронній енергетичний консорціум (Україна, РФ, ЄС), але в нинішній програмі цих обіцянок вже немає.

Є серед обіцянок політика і такі, які в порівнянні з 2010 роком змінилися або отримали уточнення. Так, замість обіцянки встановити частку зарплати в собівартості не нижче 60% Симоненко пропонує встановити гарантії гідної оплати праці. А обіцянка запровадити контроль парламенту над МВС і СБУ змінилася на розмите «розширити контрольні функції парламенту».

Системою «Слово і Діло» зафіксовано 107 обіцянок Петра Симоненка, 8 з яких йому вдалося виконати. Ще 13 обіцянок політика, серед яких обіцянка підтримати всі зміни до законів «16 січня» - виконані не були. Решта 86 його заяв поки знаходяться в процесі реалізації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: