Мусій похвалився, що відстояв у бюджеті 500 млн, а втратив лише 5 млрд грн

Читать на русском

Міністр охорони здоров'я України Олег Мусій заявив, що відстояв у Бюджеті- 2014 півмільярда гривень для системи охорони здоров'я за рахунок скорочення держзакупівель.

«Це найреальніше досягнення. При секвестрі бюджету планувалося скоротити 5,5 мільярдів гривень, а скорочено всього 5 мільярдів. 500 мільйонів вдалося відстояти. Я вважаю це позитивним показником», - заявив Мусій в коментарі кореспонденту «Слово і Діло».

Міністр охорони здоров'я уточнив, що навіть ці 500 млн грн йому вдалося відстояти після тривалої дискусії з керівництвом Міністерства фінансів України.

Також Мусій додав, що планує викорінити відкати під час тендерних процедур, що збереже близько 40% бюджетних коштів. За словами міністра охорони здоров'я, також запланована ліквідація дозвільних процедур, що, в свою чергу, знизить ціни на медикаменти.

Нагадаємо, Олег Мусій з 27 лютого - міністр охорони здоров'я України. У системі «Слово і Діло» зафіксовано 15 обіцянок Мусія, серед яких обіцянка не урізати зарплати медикам і продовжити реформу охорони здоров'я. Втім, всі обіцянки Мусія поки знаходяться в процесі реалізації.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: