Соболєв розповів, коли може пройти референдум

Читать на русском

Народний депутат і лідер фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв заявив, що всеукраїнський референдум може відбутися під час проведення другого туру президентських виборів - 15 червня.

«Нам потрібна законодавча база, оскільки на сьогодні референдум може оголошувати тільки Президент, а не виконуючий обов'язки президента. Це повинен бути закон, який буде діяти виключно для проведення такого референдуму, тобто це закон разової дії», - цитує Соболєва прес-служба партії, пише «Слово і Діло».

Голова фракції висловив думку, що даний документ має шанс бути прийнятим, і таким чином референдум може відбутися 15 червня - одночасно з другим туром президентських виборів.

За словами Соболєва, представники всіх парламентських фракцій мають узгодити питання, які будуть винесені на референдум, а також з'ясувати, чи виступають депутати за єдину унітарну державу з розширенням повноважень місцевого самоврядування.

«Потім цю задачу на другому етапі будемо ставити перед парламентом, коли треба буде зібрати більше 300 голосів», - додав нардеп.

Як повідомлялося раніше, Рада Національної Безпеки і Оборони України доручила Кабміну розробити законопроект щодо проведення всеукраїнського референдуму. Разом з тим, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк закликав депутатів усіх фракцій завершити роботу над текстом нової Конституції до 25 травня.

Проектом «Слово і Діло» зараз зафіксовано 18 обіцянок Сергія Соболєва, 4 з яких він виконав, а ще 4 - провалив. Так, нардеп виконав обіцянку ввести спеціальний режим реєстрації для російських громадян і що Конституційна комісія 29 квітня відзвітує у ВР щодо напрацьованих змін до Конституції щодо децентралізації влади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: