Яценюк встановив дедлайн для нової Конституції

Читать на русском

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк закликав депутатів усіх фракцій завершити роботу над текстом нової Конституції до 25 травня.

Про це він сказав, виступаючи у Верховній Раді, передає «Слово і Діло».

«Уряд України звертається до всіх політичних сил, щоб до 25 травня був записаний і узгоджений текст нової Конституції України», - зазначив він.

Прем'єр також додав, що нову редакцію Конституції необхідно буде відправити на схвалення Венеціанської комісії та Конституційного суду.

Нагадаємо, голова фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв 23 квітня пообіцяв, що Конституційна комісія 29 квітня відзвітує у Верховній Раді про напрацьовані зміни до Конституції щодо децентралізації влади, і цю обіцянку сьогодні можна вважати виконаною.

Яценюк 25 квітня заявив, що в Україні буде проведена конституційна реформа. 27 березня він запевнив, що в ході проведення конституційної реформи центральні органи державної виконавчої влади будуть скорочені на 20 %. 1 квітня Яценюк заявив, що нова Конституція буде затверджена у вересні поточного року.

Водночас одну з обіцянок Яценюка з конституційної реформи вже можна вважати проваленою: 25 березня він заявив, що 15 квітня у Верховній Раді з'явиться текст нової Конституції, але пізніше стало відомо - у встановлені терміни Основний закон підготувати не встигнуть.

Поточний рейтинг відповідальності Арсенія Яценюка в системі «Слово і Діло» становить 24 %. Проектом зафіксовані 246 його обіцянок, з яких 60 вже виконані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: