У Наливайченка знають, хто організував викрадення спостерігачів ОБСЄ

Читать на русском

В Антитерористичному центрі при Службі безпеки України з’ясували, що вчорашнє викрадення військових спостерігачів ОБСЄ спланував працівник ГРУ Ігор Стрєлков.

Про це з посиланням на прес-службу СБУ повідомляє «Слово і Діло».

«Цей зухвалий злочин спланований та здійснений під керівництвом громадянина РФ І. Стрєлкова, який є ватажком російських диверсантів у цьому місті. Безпосередніми виконавцями цього злочину є диверсанти «Тєрєц» та «Абвер», – коментують у спецслужбі.

В СБУ також повідомляють, що заручників тримають у Слов’янську, в підвалі одного з захоплених приміщень. Дехто з них потребує медичної допомоги. В АТЦ підозрюють, що людей планують використати як живий щит.

Нагадаємо, вчора, 25 квітня в МЗС України заявили про зникнення на Донеччині військових представників місії Організації з безпеки та співробітництва. Увечері того ж дня стало відомо про те, що спостерігачі ОБСЄ перебувають у руках сепаратистів у місті Слов’янську. В МВС повідомили, що терористи відмовилися від переговорів про звільнення заручників, оскільки чекають вказівок із Москви.

Самого ж Стрєлкова підозрюють у низці інших злочинів, у тому числі в організації вбивства депутата Горлівської міськради Володимира Рибака.

Валентин Наливайченко очолює Службу безпеки України з 24 лютого 2014 року. Із 37 обіцянок, зафіксованих «Словом і Ділом», лише 8 припадають на цей період. 4 обіцянки голова СБУ вже виконав, ще стільки ж чекають на виконання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: