Кірєєв може опинитися на місці Тимошенко

Читать на русском

У Генеральній прокуратурі України заявили, що суддя Київського Печерського райсуду Родіон Кірєєв виніс вирок екс-прем'єру Юлії Тимошенко, грунтуючись на власних припущеннях.

«Обгрунтування суддею Кірєєвим у своєму вироку наявності в діях Тимошенко Ю. В. складу злочину, передбаченого ст. 365 КК України, побудовано в основному на його власних припущеннях, умовиводах і особистих судженнях», – повідомляє прес-служба ГПУ, інформує «Слово і Діло».

Згідно з повідомленням, в ході досудового розслідування встановлено, що суддя, розглядаючи кримінальну справу за обвинуваченням Тимошенко, виніс завідомо неправосудну постанову про зміну Тимошенко запобіжного заходу з підписки про невиїзд на взяття під варту.

У повідомленні також сказано, що в ході розгляду цієї ж кримінальної справи суддя умисно, систематично і брутально порушував передбачене чинним законодавством України право Тимошенко на захист.

«Не надавши належної оцінки беззаперечним доказам, які свідчили про відсутність у діях Тимошенко складу інкримінованого їй злочину, незважаючи на те, що вони містилися в матеріалах кримінальної справи і надавалися стороною захисту, Кірєєв постановив вирок, яким визнав Тимошенко винною у скоєнні злочину», – заявили в Генпрокуратурі.

Верховний Суд України надав відповідну оцінку таким діям судді Кірєєва, і своєю постановою від 14.04.14 скасував зазначений вирок, закривши кримінальну справу стосовно Тимошенко у зв'язку з відсутністю події злочину.

Як відомо, суд під головуванням Родіона Кірєєва визнав Юлію Тимошенко винною в перевищенні службових повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році за звинуваченням у перевищенні влади і службових повноважень.

Як повідомлялося раніше, Вища кваліфікаційна комісія суддів ухвалила рішення рекомендувати Вищій раді юстиції звільнити з посади суддю Печерського райсуду Києва Родіона Кірєєва за порушення присяги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: