Суддю Кірєєва, який відправив Тимошенко за грати, невдовзі звільнять

Читать на русском

Вища кваліфікаційна комісія суддів рекомендуватиме Вищій раді юстиції звільнити з посади судді Печерського райсуду Києва Родіона Кірєєва за порушення присяги.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ВККС.

Таке рішення було прийнято комісією на засіданні 3 квітня. Окрім Кірєєва, дисциплінарні санкції ВККС були застосовані і до низки інших суддів.

Нагадаємо, 11 жовтня 2011 року суддя Печерського райсуду Києва Родіон Кірєєв оголосив вирок екс-прем'єру Юлії Тимошенко, за яким вона отримала 7 років ув’язнення, була позбавлена ​​права обіймати державні посади та повинна була відшкодувати збитки НАК «Нафтогаз» в розмірі 1,5 млрд грн.

В квітні 2013 року нардеп Микола Томенко заявив, що партія «Батьківщина» буде звертатися до Європейського суду з прав людини, аби ініціювати застосування санкцій проти Родіона Кірєєва та інших посадових осіб як порушників конвенції з прав людини.

Тимошенко була звільнена з Качанівської колонії 22 лютого, перед цим Верховна Рада прийняла закон, який юридично забезпечив звільнення екс-прем’єра. 

Станом на сьогоднішній день у системі «Слово і Діло» зафіксовано 115 обіцянок Юлії Тимошенко. Серед останніх її обіцянок – повернення Криму Україні і створення боєздатної армії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: