Пашинський розповів про другий етап антитерористичної операції

Читать на русском

В. о. голови Адміністрації Президента Сергій Пашинський заявив, що силовики мають намір повністю заблокувати місто Слов'янськ Донецької області в рамках другого етапу антитерористичної операції.

«20 хвилин тому в рамках проведення АТО українські спеціальні підрозділи розпочали другий етап, який полягає в тому, що ми прийняли рішення повністю заблокувати місто Слов'янськ і не дати можливості підкріплення, щоб локалізувати цю проблему», – сказав Пашинський на брифінгу, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на "Українські Новини".

При цьому Пашинський зазначив, що операція поки ставить за мету лише блокування, оскільки, за даними розвідки, терористи розмістили свої опорні пункти в дитячих садках і лікарнях. «Це підтверджений факт, і це говорить про те, що жодної політики в місті Слов'янську немає, це класичний тероризм», – сказав він.

Він також підкреслив, що пріоритетним завданням у рамках антитерористичної операції є не допустити нанесення шкоди мирним жителям.

Крім того, Пашинський зазначив, що влада готова вести переговори з політиками та представниками громадськості, але жодних переговорів із терористами вести не будуть.

Як повідомлялося раніше, керівник АТЦ при Службі безпеки України Василь Крутов заявив, що штурму Слов'янська не буде, так як жорсткі заходи можуть призвести до жертв серед мирного населення.

Нагадаємо, напередодні Міністерство внутрішніх справ України повідомило про початок антитерористичної операції в місті Слов'янську Донецької області. Разом з тим перший віце-прем'єр-міністр Віталій Ярема пообіцяв, що скоро буде видно результати антитерористичної операції на сході України.

Загалом системою «Слово і Діло» зафіксовано 8 обіцянок Сергія Пашинського, з яких він встиг виконати тільки одну. Решта обіцянок знаходяться в процесі виконання. Зокрема, чиновник пообіцяв піти у відставку після президентських виборів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: