Штурму Слов'янська більше не буде – керівник АТЦ Крутов

Читать на русском

Керівник Антитерористичного центру при Службі безпеки України Василь Крутов заявив, що не піде на штурм захопленого сепаратистами міста Слов’янська.

Генерал-лейтенант Крутов зазначив, що такі жорсткі заходи можуть призвести до жертв серед мирного населення. Про це з посиланням на «УНІАН» пише «Слово і Діло».

У той самий час, припинення антитерористичної операції не планується: «Ми заради якихось перемог не підемо на жертви мирних громадян, але злочинці, терористи, сепаратисти повинні понести та понесуть відповідальність», – наголосив голова АТЦ.

Він також звернувся до місцевого населення Донеччини з проханням поставитися з розумінням до дій внутрішніх військ та армії: «Зрозумійте правильно, ми вас захищаємо. Сьогодні хлопці життя кладуть, живуть у жахливих умовах, у них також є сім’ї, батьки, але їхній обов’язок – захищати вас, і ви повинні нам допомагати».

Нагадаємо, вчора «Слово і Діло» повідомляло про початок визволення Слов’янська бійцями внутрішніх військ та армії. Тоді міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що правоохоронці зачистили 3 блокпости та знищили 5 терористів. Станом на вечір 24 квітня ситуація в місті залишалася вкрай нестабільною.

Кількома годинами пізніше виконувач обов’язків президента Олександр Турчинов звернувся до українців із заявою про те, що антитерористична операція на сході України припинятися не буде навіть під загрозою війни. Ці слова прозвучали у відповідь на заяву міністра оборони Росії Сергія Шойгу про початок навчань російської армії поблизу кордонів України.

Система «Слово і Діло» поки не зареєструвала жодної обіцянки Василя Крутова, який був призначений на посаду керівника Антитерористичного центру при СБУ 14 квітня. Що казали про боротьбу з тероризмом інші українські чиновники, читайте на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: