Генпрокуратура вирішила знайти зрадника Березовського

Читать на русском

Генеральна прокуратура оголосила в розшук колишнього командувача Військово-морських сил України Дениса Березовського.

Про це з посиланням на прес-службу ГПУ повідомляє «Слово і Діло».

Денису Березовському загрожує до 15 років ув’язнення, кажуть у Генпрокуратурі. На такий строк контр-адмірал «напрацював» усього за один день, протягом якого він очолював Військово-морський флот України. 2 березня новопризначений командир ВМС ЗСУ відмовився підкорятися міністру оборони Тенюху й віддав українським морякам у Криму наказ скласти зброю, а техніку повернути в місця дислокації.

В Генпрокуратурі вважають, що такими діями Березовський надав допомогу державі-агресору під час окупації Криму. Зазначимо, що того ж дня опального контр-адмірала звільнили з лав Збройних сил України, а вже 20 квітня міністр оборони Росії Сергій Шойгу призначив його заступником командувача Чорноморського флоту Росії.

Нагадаємо, останніми днями Генпрокуратура оголосила про розслідування численних гучних справ. Так, 10 квітня у відомстві оголосили, що мають докази причетності Віктора Януковича до вбивств на Майдані Незалежності. Згодом на додачу до цих звинувачень проти колишнього президента та екс-посадовців Захарченка та Якименка у ГПУ відкрили провадження за підозрою в організації терористичних актів. Крім того, в Махніцького пообіцяли перевірити діяльність суддів, що виносили рішення щодо учасників масових акцій у Києві.

Про те, які обіцянки дав генеральний прокурор України Олег Махніцький і які з них виконав, читайте на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: