Махніцький довів провину Януковича в убивствах на Майдані

Читать на русском

В. о. генпрокурора України Олег Махніцький повідомив про розкриття схеми розгону Майдану і вбивств активістів, якою керував екс-президент Янукович.

«Встановлені особи, які брали в цьому участь, тривають також слідчо-оперативні заходи щодо затримання всіх осіб, причетних до скоєння злочинів», - заявив у Страсбурзі Махніцький, пише «Слово і Діло» з посиланням на Euronews.

За словами генпрокурора, розроблялися злочинні плани вбивства людей, плани нейтралізації Майдану, плани задіяння різних військових формувань, правоохоронних органів, а також бандформувань - «так званих тітушок та інших подібних».

«Пізніше віддавалися накази відповідним силовим міністрам і керівникам. У тому числі й міністру внутрішніх справ, СБУ, іншим командирам військових формувань. І вже звідти ті накази давалися командирам тих підрозділів, які брали участь у вбивстві громадян», - додав в. о. генпрокурора.

Коментуючи ситуацію на сході України, Махніцький заявив: «Ми вважаємо, що це продовження кримського сценарію. Тому що з боку Росії біля кордонів України зосереджено і маневрує велика кількість військ».

Нагадаємо, раніше ГПУ заявила про затримання декількох бійців спецпідрозділу «Беркут» за підозрою в розстрілі людей на вулиці Інститутській.

У системі «Слово і Діло» зафіксовано 12 обіцянок Олега Махніцького. 2 з них - перегляд справ щодо екс-прем'єра Юлії Тимошенко і звільнення Павличенків до 26 лютого - йому вдалося виконати. Решта 10 заяв політика поки знаходяться в процесі реалізації.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: