Що обіцяв Махніцький на посаді генпрокурора – статистика «Слова і Діла»

Читать на русском

Проектом «Слово і Діло» зафіксовано 15 обіцянок виконуючого обов’язки генерального прокурора Олега Махніцького, 2 з яких вже виконані.

Зокрема, як і обіцялося Махніцьким, батька і сина Павличенків звільнили до 26 лютого, а кримінальні справи проти екс-прем’єра Юлії Тимошенко були переглянуті.  

Майже всі зафіксовані проектом обіцянки в.о. генпрокурора стосуються минулих протестів на Майдані Незалежності та їх наслідків; колишнього керівництва країни, а також сепаратистських заворушень в Криму та на сході України.

Так, Махніцький дав обіцянки закрити всі кримінальні справи проти активістів Майдану, ініціювати передачу кримінальних справ за фактами вбивств мирних протестувальників до ГПУ, а також покарати всіх, хто віддавав злочинні накази під час бойових дій на Майдані і здійснював незаконні дії від імені самооборони Майдану.

Нещодавно керівник ГПУ пообіцяв вжити заходів щодо затримання екс-президента Віктора Януковича в разі його повернення в Україну, а раніше він давав обіцянку повідомити подробиці кримінальної справи, відкритої проти колишнього глави держави. Крім того, Махніцький заявляв, що поверне в Україну кошти, якими незаконно заволоділо колишнє керівництво країни.

Що стосується подій в Криму та на сході, то Махніцький відреагував на них наступними обіцянками: він заявив, що відкриє кримінальні справи проти сепаратистів, притягне до відповідальності всіх винних у назріванні конфлікту в Криму та встановить посадових осіб, які причетні до сепаратистських рухів на сході.

Також керівник відомства дав обіцянку провести неупереджене розслідування дій «свободівців» в НТКУ, зокрема, колишнього колеги Махніцького по фракції «Свобода» Ігоря Мірошниченка.

Нагадаємо, 17 квітня Махніцький заявив, що Генеральна прокуратура відкрила кримінальні провадження проти суддів Конституційного Суду, які у 2010 році повернули Віктору Януковичу президентські повноваження часів Леоніда Кучми.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: