У Махніцького звинуватили міліцію південно-східних регіонів у бездіяльності

Читать на русском

Досудові розслідування підтверджують, що досить багато неправомірних дій під час мітингів на сході й півдні України пояснюються не стільки агресивністю протестувальників, скільки бездіяльністю органів внутрішніх справ і Служби безпеки.

Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті ГПУ, інформує «Слово і Діло».

Згідно з повідомленням, останнім часом зі східних та південних областей в Генпрокуратуру України надходить усе більше скарг з приводу посилення відповідальності за бездіяльність органів внутрішніх справ та Служби безпеки.

У прес-службі зазначили, що справедливе невдоволення переважної частини населення, яка виступає за збереження територіальної цілісності, викликали неприпустимі факти захоплення адміністративних будівель.

«Терористичні захоплення відбувалися значною мірою у випадках, коли кількість міліціонерів у рази перевищувала кількість представників сепаратистських угруповань», - йдеться в повідомленні.

ГПУ також попередила керівників на місцях про їхню персональну відповідальність за контроль у нестабільних ситуаціях. Згідно з повідомленням наслідки за безвідповідальність наставатимуть одразу за результатами службових перевірок.

«Виявлена ​​службова недбалість і халатність представників правоохоронних органів, випадки необізнаності за підзвітними справами ніяк не можуть виправдовуватися захистом демократичних принципів у суспільстві або бюрократичними перепонами в органах влади, оскільки розхитують основоположні принципи української держави», - підсумували в Генпрокуратурі.

Як повідомлялося раніше, в. о. генпрокурора Олег Махніцький пообіцяв провести перевірку щодо бездіяльності органів внутрішніх справ на мітингу, під час якого постраждали люди. У свою чергу перший віце-прем'єр-міністр України Віталій Ярема заявив про те, що частина співробітників МВС у Донецькій області підпорядковується сепаратистам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: