Добкін розповів про своє ставлення до «народних губернаторів»

Читать на русском

Кандидат у президенти України від Партії регіонів Михайло Добкін вважає, що не слід надавати великого значення виборам «народних губернаторів» у південно-східних областях України.

«Я не надаю великого значення виборам місцевих «народних губернаторів або мерів», тому що вважаю, що часи майданної демократії в нашій країні раз і назавжди пройшли», - заявив Добкін на брифінгу, пише «Слово і Діло» з посиланням на Українські Новини.

За його словами, люди, які протестують у східних регіонах з використанням російської символіки та пропозиціями від'єднати східні області від України, не виражають думку всіх жителів східної України. Він також назвав вибори так званого «народного губернатора», які відбулися в неділю в Харкові, «непорозумінням».

«Те, що відбулося в Харкові - непорозуміння, а не якась повномасштабна акція, тому що коли людину мільйонної області обирають трохи більше ніж 100 голосами, то про що ми можемо говорити», - зазначив Добкін.

Разом з тим Добкін вважає, що певну відповідальність за такі виступи несе центральна влада країни. Він також додав, що вирішення проблеми необхідно шукати шляхом діалогу і пошуку компромісів, зокрема в питанні децентралізації влади в Україні.

Нагадаємо, раніше екс-губернатор Харківської області Михайло Добкін заявив про своє негативне ставлення до створення самопроголошених республік, зокрема «Харківської народної республіки».

Системою «Слово і Діло» станом на 22 квітня зафіксовано 175 обіцянок Михайла Добкіна. Скільки з них було виконано, можна дізнатися на нашому сайті. Зокрема Добкін пообіцяв покинути президентську гонку, якщо влада «застосує силу армії і відкриє вогонь по мирних жителях» південного сходу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: