Янукович з Ростова знову розповів, що необхідно робити Україні

Читать на русском

Відсторонений від влади Віктор Янукович розповів, як знайти вихід із ситуації, що склалася на сході України.

Як повідомляє Інтерфакс, відповідну заяву було поширено 21 квітня в Ростові-на-Дону, пише «Слово і Діло».

Янукович наполягає на негайному відведенні всіх збройних сил України в місця їх постійної дислокації. Колишній глава держави також закликав негайно вивести зі східних областей і загони Національної гвардії. За його словами, «переодягнених у військову форму і озброєних автоматичною зброєю і гранатами». Крім того, Янукович наполягає на негайному початку діалогу з «висунутими населенням східних регіонів лідерами з метою підтримання там систем життєзабезпечення».

Звертаючись до нинішньої української влади, Янукович запевнив, що застосування зброї на сході України нічого не змінить. «Люди ображені. Ви назвали мільйони людей терористами. У людей немає вже іншого шляху, окрім боротьби за свої права, своє життя і своїх дітей», - вважає колишній президент.

Читайте також: Як українська влада втрачає схід (інфографіка)

Нагадаємо, 14 квітня в.о. президента України Олександр Турчинов запустив у дію рішення РНБО «Про невідкладні заходи щодо подолання терористичної загрози і збереження територіальної цілісності України». Турчинов заявив, що кожен, хто продовжуватиме вести з 14 квітня 2014 року озброєну боротьбу проти України, не уникне відповідальності.

18 квітня міністр закордонних справ Андрій Дещиця повідомив, що незважаючи на принципові розбіжності в баченні ситуації на сході України, представникам України, Росії, ЄС та США вдалося домовитися про деескалацію конфлікту.

Проект «Слово і Діло» зафіксував 51 обіцянку українських політиків щодо врегулювання кризи на сході країни, а також подій та дій, з нею пов'язаних.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: